Primena medija u nastaviObrazovni softverPrezentacija "Različita stanja vode "
 

 

Prezentacija

Prezentacija "Različita stanja vode " namenjena je učenicima I razreda osnovne škole u okviru predmeta Svet oko nas. Koristi se i u obradi nastavne teme o vodi u II razredu i prilikom obnavljanja gradiva u III ili IV razredu.

Rađena je prema pripremama za nastavu profesora razredne nastave Snežane Lučić. Realizovana je MS PowerPoint-om. Video prilozi su proizvod samostalnog rada učitelja u saradnji sa stručnim saradnicima iz oblasti IT, a ilustracije potiču iz raspoloživih biblioteka snimljenih fotografija, kataloga sa CD-ova ili sa Internet-a.

U pripremi i realizaciji časova učitelj koristi savremena medijska sredstva i medije: računar, digitalni fotoaparat, LCD projektor i obrazovni softver.

Video prilozi ogleda kojima se predstavljaju različita agregatna stanja vode, prilagođeni su uzrastu učenika, snimljeni u realnim (kućnim) uslovima, što je učenicima interesantno jer ih povezuju sa svojim neposrednim kućnim okruženjem i prateći prikaz ogleda zamišljaju kako bi i sami izveli sličan ogled. Baveći se ogledima "nenamerno" usvajaju informacije o stanjima vode.

 
  © Lugram 2008.