Primena medija u nastaviObrazovni softverLugram_III - primena u OŠ "Smeh i suza"
 

 

Školska 2009/10. godina

Biljana Veselinović (http://matematikabilja.spaces.live.com/) nastavnik matematike u OŠ za obrazovanje i vaspitanje dece i omladine sa smetnjama u razvoju "Smeh i suza " u Aleksincu, koristila je Lugram_III na časovima utvrđivanja tema iz geometrije (VI i VII razred) Pravougaonik i Trougao.

Lugram su učenici lepo prihvatili i u skladu sa svojim sposobnostima rešavali zadatke. Lugram je, kako Biljana kaže, u potpunosti uspeo da zaokupi pažnju učenika i uz igru na časovima su vođeni i razgovori na temu geometrijskih figura koje čine sastavne delove ove geometrijske slagalice.

Na malobrojnoj (3 računara, jedan ima Internet link, ostala dva ne, nisu povezani u LAN) i skromnoj po performansama računarskoj opremi u ovoj školi, Lugram_III i Lugram_III_online, funkcionisali su korektno i učenici nisu imali problema u korišćenju softvera. Biljana je uspela da organizuje časove koristeći Lugram_III_online i instalacione pakete Lugrama preuzete sa www.lugram.net. Rad nastavnika je ovom prilikom zaista bio istraživački i kreativan u pripremi i izvođenju nastave, što potvrđuju pozitivne reakcije učenika i oduševljenje novom igrom. Biljana Veselinović nam je uz to pružila i veoma kvalitetnu povratnu informaciju. Ovim joj se putem još jednom zahvaljujemo.

 

 
  © Lugram 2008.